keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

33. C.S. Lewis - Narnian tarinat

C.S. Lewisin Narnian tarinat on ehkä tunnetuimpia lasten- ja nuorten fantasiakirjasarjoja Harry Pottereiden ohella. Narnian tarinoihin kuuluu seitsemän kirjaa: Taikurin sisarenpoika, Velho ja leijona, Hevonen ja poika, Prinssi Kaspian, Kaspianin matka maailman ääriin, Hopeinen tuoli sekä Narnian viimeinen taistelu.

Olen lukenut Narnian tarinat muutaman kerran aiemminkin. Aloitan aina lukemisen Velhosta ja leijonasta ja viimeisenä luen ensimmäiseksi tarkoitetun Taikurin sisarenpojan. Näin tätini käski ne minun lukea, ja näin olen ne aina lukenut. Taikurin sisarenpojassa Narnia perustetaan, ja muistan että ainakin ensimmäisellä lukukerralla sitä lukiessa tuli monia oivalluksen hetkiä. Viimeisenä luettuna Taikurin sisarenpoika selittää monia asioita muista kirjoista.

Narnian tarinat on mielestäni loistava kirjasarja, mutta aina jossain neljännen tai viidennen kirjan kohdalla lukeminen alkaa kyllästyttää. Ei ehkä kannattaisikaan lukea kaikkia seitsemää kirjaa putkeen, jotta tarinoissa säilyisi jonkinlainen uutuudenviehätys.

****

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut tarinat lapsena ja aikuisena, ja minusta molempina sopivat lukijoille.

    VastaaPoista
  2. Deekoo; kyllä sopii ehdottomasti sekä aikuisille että lapsille!

    VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen