lauantai 3. maaliskuuta 2012

ELÄMÄ ON IKÄVÄÄ MUTTA TAIDE LYSTIÄ !

En vieläkään osaa määritellä miksi Kaikki isäni hotellit vaikuttaa muhun tällä tavalla. Juuri äsken saatuani kirjan loppuun, mut valtasi taas sellanen tunne, josta ei saa oikein kiinni. Ei oikein osaa sanoa kirjasta mitään, ei oikein pysty menemään saman tien nukkumaan, kun asiat vaan pyörii päässä. Ainut asia mistä on varma on se, että nyt olen taas lukenut jotain upeaa ja jollain tavalla mullistavaa.

Ajatus perheestä, joka kokee kaikki mahdolliset vastoinkäymiset, ja joka silti pitää tiiviisti yhtä ja uskaltaa elää vain yksikkönä, kiehtoo mua. Myös se uskomaton maailma missä Berryn perhe elää, jaksaa kiinnostaa. Kaikki isäni hotellit on juuri sitä maagista realismia, josta Irvingiä kiitellään kerta toisensa jälkeen.

Tässä ei nyt varmastikaan ollut mitään järkeä, enkä varmaan itsekään enää huomenna ymmärrä mitä olen yrittänyt sanoa, mutta samapa tua. Tuli varmaan selväksi, että Kaikki isäni hotellit on edelleen yksi lempikirjojani.

"Valmentaja tiesi sen alusta alkaen: on omistauduttava
kokonaan elämälle ja vain sille.
Ja koko ajan on varottava avoimia ikkunoita."


Fiilikseen ja kirjaan sopiva biisi:


P.S. Edellisen lukukerran todellinen kirja-arvostelu löytyy täältä :-)

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään tosta otsikosta ! Vitsi, nyt luen Alkemistia, mutta se on ohut ja helppolukuinen, ja tällä kirjoituksiin lukemismotivaatiolla kohta loppu. Pitäiskö käydä lainaa tää kirjastosta? Että saat mesota siitä mulle sitten :D

    VastaaPoista
  2. Katri; JOO lainaa vaan! Ja sit luet kans Garpin maailman, sekin on ihan älyttömän hyvä. Mutta ÄLÄ LUE (siis jos et oo vielä lukenu) noita mun arvosteluja!! Pilaa pian sun lukukokemuksen.

    VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen