sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Listan ulkopuolelta: Leena Lehtolainen - Kuolemanspiraali


Ajattelin yhdeksännentoista syntymäpäiväni kunniaksi (ei oo aprillipila) tulla kirjoittelemaan huhtikuun ensimmäisen postauksen eilen lukemastani kirjasta. Leena Lehtolaisen vuonna 1997 ilmestynyt Kuolemanspiraali on Maria Kallio -dekkareista järjestyksessään viides, ja oma henkilökohtainen suosikkini. Voi tietysti johtua pitkälti siitä, että Kuolemanspiraali oli aikoinaan ensimmäinen Lehtolaisen dekkari jonka luin.

Kuolemanspiraalissa Maria Kallio joutuu selvittelemään 16-vuotiaan taitoluistelijan kuolemaan johtanut pahoinpitelyä. Surman taustalta alkaa löytyä niin tavallisia teinitytön ongelmia vanhempien avioerosta alkaen, mutta myös rankan kilpaurheilun nurja puoli sekä venäläinen huumekauppa nostavat päitään luistelijan kuoleman taustalta. Marian hermoja kiristelevät myös jo pitkälle edennyt yllätysraskaus sekä työpaikalla välejä rassaava kisa ylikomisarion virasta.

Kuolemanspiraali oli tosiaan ensimmäinen Lehtolaisen dekkari jonka luin. Lisäksi se sijoittuu taitoluistelun maailmaan, joka on ehkä maailman ainoa urheilulaji, jota joskus jaksan vähän seurata. Jo näiden syiden vuoksi sen on ehdoton lempparini sarjasta.

Olen myös aina tykännyt Lehtolaisen kehittämistä henkilöistä. Ne ovat aina mielenkiintoisia ja samaistuttavia ja vielä monikerroksisia. Mukavien epäiltyjen taustalta löytyy aina jotain törkyä. Kuolemanspiraalin henkilöissä on jotain vielä vähän mielenkiintoisempaa, johtuen ehkä siitä, että osa hahmoista on aika lähellä omaa ikääni.

*****

2 kommenttia:

  1. Katsoin tv-sarjaa joskus kauan sitten, oli minusta aika hyvä, ja luin muistaakseni juuri tämän kirjan, ja minustakin se oli hyvä.

    VastaaPoista
  2. Jokke; joo tv-sarja oli mielestäni yllättävänkin onnistunut, vähän harmi, ettei sitä tehty enempää.

    VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen