keskiviikko 27. toukokuuta 2009

94. Timo K. Mukka - Maa on syntinen laulu


Tim K. Mukka oli lappilainen kirjailija, joka eli vuosina 1944 - 1973. Mukka on arvostettu ja nuoresta iästään kypsänä pidetty suomalainen kirjailija. Mukan esikoiteos Maa on syntinen laulu ilmestyi vuonna 1964, jolloin kirjailija oli vain 19 -vuotias.

Kirja kertoo 1940 -luvun pienestä lappilaisesta kylästä, jossa elää nuori, kohta kaksikymmentä täyttävä Martta perheensä kanssa. Maa on syntinen laulu -romaani kuvaa kylän elämää, ja siinä käsitellään muun muassa perhettä, seksuaalisuutta, väkivaltaa ja luontoa.

Maa on syntinen laulu on ensisijaisesti erittäin outo kirja. Siinä puhutaan paljon seksuaalisuudesta ja väkivallasta ja näitä aiheita käsitellään mielestäni erittäin oudolla tavalla ja oudolla kirjoitustyylillä. Omasta mielestäni kirja oli aika huono. Henkilöt olivta tyhjiä, eikä niistä saanut oikein mitään erikoista irti. Juonta ei ollut oikein nimeksikään ja kirjoitustyyli oli jotenkin oudon tuntuinen ja hassu. Tämä on taas niitä opuksia joista jotkut tykkäävät ja jotkut eivät.

*

1 kommentti:

  1. Oliko tämän tarkoitus olla arvostelu? 'outo' on adjektiivi, joka vaatii aina perusteluja - ei vain toteamusta "tämä on outo, koska osa-alue x on outo". Outous ei myöskään ole huonouden merkki, niin kuin ei ole myöskään kirjan "juonettomuus". Tällaisesta "arvostelusta" tulee vain vihaiseksi >:

    VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen