keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

61. Jostein Gaarder - Sofian maailma


Jos Idalla oli Anne Frankin päiväkirjasta kovat ennakkoluulot mun takia, niin Sofian maailmasta mulla oli aika samankaltaiset näkemykset. Ajattelin, että se on tuskaista ja vaikeaa teksitä, mutta loppujen lopuksi se olikin aika helppo.

Sofian maailma on romaanisen puolen ohella myös filosofian oppikirja, ja täytyy kyllä sanoa, että tämän opuksen perusteella en filosofiaa rupea lukiossa pakollista enemmän lukemaan. Okei, huijasin vähän ja hyppäsin suurimman osan tylsistä filosofian historiasta kertovien kohtien yli. Ne oli niiiiin tylsiä.

Perus tarina olikin sitten jo ihan siedettävä. Yhdessä vaiheessa kirjassa päästiin jopa siihen pisteeseen, että halusin jo kuumeisesti tietää mitä tapahtuu ja mikö on lopputulos.

Jos miettiin kirjan syvempä merkitystä, on se loogisesti titenkin filosofinen. Kirja tarjoaa mielenkiintoisen vastausvaihtoehdon olemassaolomme kysymykseen: mitäs jos olisimmekin kirjan henkilöitä?

Sofian maailma voi tarjota lukijalle uusia näkökantoja elämään ja filosofiaan. Jos filosofia kiinnostaa yhtään suositelen tätä kirjaa. Muuten ei kannata vaivautua.


*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen