torstai 10. maaliskuuta 2011

54. Hergé - Tintti-sarja

Kuvaa voi klikata isommaksi

Sarjakuvat ei oikein koskaan oo ollut mun juttu. Joskus pienenä luin Aku Ankkaa, mutta that's it.

Kuten Veeran kanssa sovittiin, ei tässä kohtaa listaa tarvinnut lukea kaikkia sarjakuvia, vaan vain kaksi. Minä luin Tintti Afrikassa (1931) ja Yksisarvisen salaisuus (1943) -nimiset sarjakuvat.

Ero näiden kahden teoksen välillä oli ilmeinen. Kun tuossa 1931 ilmestyneessä Tintti Afrikassa -kirjassa Tintti vain juoksentelee ympäriinsä ja hänelle sattuu kaikkea kummaa, on Yksisarvisen salaisuudessa selkeä juoni ja tarina.

Minun mielestä Tintti Afrikassa oli näistä kahdesta parempi.  Se oli kepeää, hieman hassua luettavaa. Tapahtumissa pysyi hyvin mukana.

**

1 kommentti:

  1. Tintti-sarjoja lukiessa tulee muistaa, että ne eivät ole pelkästään seikkailusarjakuvia. Ylellä tuli vastikään hyvä dokkari tintti-sarjasta. Siinä nimenomaan painotettiin sarjan syvällisempää merkitystä. Pyrkimystä tuoda esiin ajankuva ja aikalaisten ongelmat, ystävyyden merkitys ja niin edelleen.

    On uskomatonta, miten hyvin Herge on onnistunut tuomaan esille sarjakuviensa miljööt, vaikkei hän ole tietääkseni ole matkustellut esim himalajalla tai perussa, kuten tintti. Mielestäni tintti on ehdottomasti yksi parhaista sarjakuvista, enkä ihmettele, että se on listallekin päätynyt :)

    VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen