tiistai 2. kesäkuuta 2009

88. Stephen King - Hohto

Stephen Kingin Hohto on kauhuklassikko. Oletin, että näinkin suositussa kirjassa olisi ollut jotain ylitsepääsemättömän loistavaa. Vaan tämähän oli aika pettymys.

Kirja kertoo kolmihenkisestä perheestä, jolla on alkanut menemään huonosti: isä on entinen juoppo, joka on menettänyt työnsä väkivaltaisuuden takia. Äidillä taas on ongelmia, johtuen lapsuudestan, jossa hänen äitinsä manipuloi ja alisti häntä. Perheen 5-vuotiaalla lapsella taasen on ihmeellinen kyky, hän hohtaa, eli pystyy aistimaan toisten tunteet ja näkemään tulevaisuuteen.

Koska perheellä menee myös taloudellisesti huonosti ja isän maine on mennyttä, isän on pakko ottaa hänelle tarjottu Overlook-hotellin talonmiehen paikka vastaan. Koko perhe joutuu talveksi saarroksiin hotelliin. Isän pitää hoitaa hotellia ja vahtia kaasulämmitystä.

Talvella talossa alkaa tapahtumaan. Hotelli herää eloon ja perheen nuorimmainen kokee valtavia järkytyksiä kykynsä takia. Kaikille käy huonosti-hyvin.

Huonointa kirjassa oli se, että kauhu ei ollut kuitenkaan kauhua, vaan tuntui enemmän siltä kuin hahmot olisivat nähneet unta tai vastaavaa. Olisin myöskin toivonut kirjalle erilaista loppua, loppu oli ihan vamo.

En ole aiemmin lukenu Kingin kirjoja, enkä tiedä luenko tämänkään jälkeen. Kirjoilla on kuitenkin valtava maine, joten jotain hyvää niissä täytyy olla.

***

3 kommenttia:

 1. Tulipa luettua kingin hohto pitkään jo pitänyt lukea koska kyseinen leffa on loistava.No mainittakoon etten ole kyseisen genren siis kauhu ystävä mutta päätin kuitenkin lukea kirjan.

  Täytyy sanoa että leffa on mestariteos varsinkin kirjan luettuani.Varsinkin ne pensaseläimet olivat pelkästään naurettavia eipä paljon jännittänyt.Muutenkin leffassa on jätetty paljon typeriä kohtia pois ja lisätty onnistuneita kuten se lybyrintti ja hemmetti soikoon se king jaksoi jauhaa sen hotellin historiasta juurta jaksain.Parempi taas vaan palata loistaviin Dan brownin,ilkka remeksen , Fred Vargasin ja Reijo Mäen pariin

  VastaaPoista
 2. Minun mielestä se leffa oli aivan surkea. Siinä oli vain yksi hyvä näyttelijä, ja se oli muutenkin kauhean tylsä.

  VastaaPoista
 3. Mutta sanottakoon siis, että niin kirja kuin elokuvakin oli pettymys.... Hohdolla on kauheasti mainetta, mutta... en kyllä tiedä miksi.

  VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen