torstai 12. huhtikuuta 2012

Muutamia huomioita

Tässä aamukahvia keitellessä ja nauttiessa tulee pohdittua todella hienoja asioita. Ensinnäkin, miksi miulle tulee aina järkytyksenä se, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät ole koskaan lukeneet kokonaista kirjaa? Aina, kun törmään ihmiseen, joka kertoo ettei pidä lukemisesta eikä ole koskaan lukenut mitään kokonaista, suuni loksahtaa auki ja minulta menee hetki käsittää tuo asia. Miksi? Miten? Miun koko ala-asteen selviytyminen oli kiinni kirjoissa, joihin paeta todellisuutta. No, toisaalta ymmärrän, että kirjan lukeminen vaatii ainakin nykyään paljon. Minun on vaikea katsoa telkkaria hääräämättä jotain samaan aikaan, ja sama alkaa ilmenemään kirjojen kohdalla. Voi kun en kadottaisi kykyäni lukea.

Nyt kun päästiin minun lukemiseeni kivasti tuosta, niin tahdon vain ihmetellä sitä, että miksi hamstraan koko ajan uusia kirjoja, kun en saa vanhojakaan luettua? Hupsis, liityin facebookin kirjakirppisryhmään. Taisin jo tiedustella kolmen kirjan postikuluja ja toimittamista. Siellä on niin halpaa. Ja niin paljon kaikkea mitä haluisin lukea.

Olimme Veeran kanssa kaupungilla tässä eräs päivä. Eksyimme Suomalaiseen Kirjakauppaan.
"Hei, mikäs tää on, miksen oo kuullut tästä..? En mää kyllä voi ostaa tätä kun mulla on muutenkin kaikkea ylimäärästä"
"Joo noniin Ida, nyt mennään" Ja Veera ottaa mua kädestä ja vetää mut pois kirjahyllyn luota. Eikä mee kauaa, kun hän pongaa jonkun romaanin, joka näyttää kiinnostavalta.
"Hei, eiks meijän pitäny mennä eikä ostaa mitään?"

Kirjat, kirjat. Työ ootte ansa.

2 kommenttia:

milia kirjoitti...

mulla on sillai, että luin viime vuonna ja kaks vuotta (ja kolme ja neljä vuotta) sitten ihan kokoajan, nyt mä en vaan viitsi aloittaa mitään. just niin että pitää tehdä jotain samalla. se on kurjaa, mut eniten se johtuu kiireestä. ehkä sä löydät lukurauhan sitten jos sulla on vähemmän tekemistä kesken tai jotai :--)

miliiaaaaa

Ida kirjoitti...

Niinno voi olla. Toivotaan. :)