keskiviikko 31. lokakuuta 2012

94. Timo K. Mukka - Maa on syntinen laulu

Voi että, tämä kirja meni parissa päivässä, kun se tuntui niin helppolukuiselta heti Soltzenitsynin jälkeen. :) En vaan oo saanut aikaiseksi kirjoittaa, kun tästä on vähän vaikea sanoa mitään.

Tämä kirja on semmoinen tavallinen suomalainen tarina. Kirja kertoo pienessä kylässä olevasta talosta, jossa asuu perhe, Äijä, isä-Juhani, äiti ja tytär Martta. Perheen pojat ovat kuolleet sodassa. Martta on tarinan keskushenkilö. Hän on siinä iässä, että kukkaset ja mehiläispörriäiset ovat alkaneet kiinnostamaan ja miehiä ravaa puristelemassa pyllyä ja kosiskelemassa.

Ehkä tärkein teema, jota tässä kirjassa käsitellään on esiaviollinen seksi. Kylällä asuu muuan Aino, joka on vähän kaikkien kanssa muhinoidessaan saanut todella monta aviotonta lasta. Kun hän sitten kuolee synnytykseen hänen lapsensa adoptoidaan pitkin kylää. Vanhin poika Hannes menee Martan perheeseen ja vaikka aluksi näyttää siltä, että Hannes olisi äitinsä virheistä oppinut, on himo hänenkin kohdallaan liian suuri.

Himo onkin tässä tarinassa suuressa osassa. Mie vähän kummastelin kun kaikki olivat koko ajan kiimassa kuin puput. En tiedä onko niin nykypäivänä. Jos onkin, meillä on sentään kondomit. Nuihin aikoihin ei ollut ja siksi sattuikin paljon vahinkoja. Tämä olisi hyvä kirja valistamaan nuoria kondomin käytöstä. :D

Aluksi tosiaan luulin, että tämä olisi alle 20 vuotta vanha kirja. Nimi  kuulostaa jotenkin niin absurdilta, että ajattelin tämän olevan moderni. Mutta niinpä ei sitten ollutkaan. Kirja kyllä kertoo asioista, joista ei varmaan ilmestymisaikaan ole avoimesti kannattanut tai saanut tai kehdattu puhua, mutta jotenkin minun silmiini tämä oli vain liian irstas.

Mua kiinnostaisi tietää vähän enemmän kirjan taustoista, ja ehkä mä meenkin tästä googlettelemaan.

***½

5 kommenttia:

 1. Mukka on kova jätkä. Muistan kyllä, että oli jännää aikanaan yläasteella, kun jouduin tekemään kirjaesitelmän jostain Mukan kirjasta ja sain sanoa monta kertaa luokan edessä sanan "seksi".

  VastaaPoista
 2. Mä tein kanssa jostain kirjasta jossa oli teemana raiskaus ja se oli tosi jännää. :D

  Mut juoo tutkiskelin tän jutun kirjottamisen jälkeen vähän Mukan taustoja ja on näemmä ollut aikalailla edelläkävijä, kun on puhunut niin avoimesti. Siis kirjoittanut.

  VastaaPoista
 3. en henk koht tykännyt tästä ollenkaan, kun luin joskus pari vuotta sitten :D pitäisi jossain vaiheessa lukea uudestaan, jos vaikka olisi muuttunut kiinnostavammaksi - tämäntyylinen kirjallisuus kun ei silloin iskenyt :D

  VastaaPoista
 4. Joo tää on vähän semmonen, että ei kyllä välttämättä iske kaikkiin D:

  VastaaPoista
 5. Jee kiva kuulla, tykkää meistä ihmeessä myös facebookissa. :)

  VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen