torstai 20. tammikuuta 2011

17. Jane Austen - Ylpeys ja ennakkoluulo


Odotin, että Ylpeys ja ennakkoluulo on tylsä ja paska rakkausromaani, joka olisi yhtä vaikea lukea kuin venäläiset klassikot. Tuosta lauserakenteestakin voi päätellä, että odotukset ylittyivät reippaasti.

Ylpeys ja ennakkoluulo kertoo tarinaa Bennettin perheestä, jonka naapuriin muuttaa herra Bingley ystävineen. Tarjolla on niin kutsuja, uusia tuttavuuksia kuin uusia vihamiehiäkin.

Vaikka aihe on Anna Kareninamainen, on kirja siltikin noin miljoona kertaa parempi. Loistava kerronta, hra Bennetin sarkastiset heitot ja se, että jatkuvasti tapahtuu jotain, tekevät kirjasta mielenkiintoisen lukea.

Miulla ei nyt ajatus kulje yhtään, mutta on aika loistava kirja, vaikka miun onkin vaikea myöntää itselleni, että oikiasti pidin rakkausromaanista.

****

2 kommenttia:

  1. Jee jee, tämä on omalla lukulistallani seuraavana.. En ole oikein ennen lukenut Austenia enkä tiedä, mitä odottaa, niin hyvä, että tuotti ainakin sun kohdalla positiivisen yllätyksen.

    Mutta hei - ei venäläisissä klassikoissa ole mitään vikaa! :-(

    VastaaPoista
  2. Mie oon lukenut Anna Kareninan ja Veera ainakin Sodan ja rauhan ja Vankileirien saariston. Kummankin meidän kommentteja ajatellessa ei voi muuta sanoa, kuin että venäläiset klassikot on persiistä.

    Tuo Ylpeys ja ennakkoluulo oli tosiaan ihan tosi hyvä kirja.

    VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen