lauantai 8. elokuuta 2009

97. Veijo Meri - Manillaköysi


Mitäs tästä nyt sanoisi... taas yksi sotakirja. Veijo Meren Manillaköysi on kertomus Joosesta, joka löytää tieltä köyden. Hän päättää kuljettaa sen salaa kotiinsa, ja käskee kaveriensa sitoa sen vatsansa ympärille. He sitovat sen hiukan liian tiukalle, niinpä Jooselle tulee aika tukalat oltavat junassa.

Tarinassa on myös novelleja, joita junassa olijat kertovat toisilleen. Ne ovat täytettä tarinaan. Mielestäni ne ovat melko turhia.

En aivan ymmärtänyt kirjan ideaa. Siinä oli paljon sotasanastoa, jota en niin hirveästi tunne. Kaipa kirja on kirjoitettu Meren itse kuulemien tarinoiden perustalta, hän oli asunut kasarmialueella elämästään 16 vuotta.

*

3 kommenttia:

 1. Älä välitä Ida, en mäkään ymmärtänyt tuota kirjaa kun se aikanaan piti koulussa lukea =) Susku

  VastaaPoista
 2. Hei ei Manillaköysi mikään sotakirja sinällään oo. Se kertoo ehkä enemmänkin tavallisen rivimiehen kärsimyksistä. Köyden voi ajatella symboloivan sitä kärsimystä ja tuskaa, minkä Joose vie rintamalta mukanaan kotiinsa :)

  Tsemppiä muuten luku-urakkaan! Kirjoittelen tässä samalla äikänkurssin kirjaraportteja, googletellessa löysin tän teidän blogin. Hauska lukea teidänkin ajatuksia kirjoista. Jee!

  Katri

  VastaaPoista
 3. Se köysi ei ole siinä pääosassa vaan ne "novellit",jotka kertovat sodan oikeasta ilmeestä ja raakuudesta.

  VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen