torstai 13. joulukuuta 2012

Listan ulkopuolelta: Eeva Rohas - Syvä pää

Tämä on se kirja, mitkä me kummatkin Veeran kanssa saatiin lukion loppuessa monipuolisen kirjallisuusharrastuksen vuoksi. Tossa joulusiivousta tehdessäni tuli poimittua kirja käteen ja sitten se tulikin hotkittua parissa päivässä.

Rohaksen kirja on modernia kerrontaa. Kuten arvata saattaa, mie en niinkään tykkää tästä modernista tyylistä, jossa jätetään hirveästi aukkoja ja jätetäänm lukijan pääteltäväksi monia asioita. Tarinaa myös kerrotaan tyyliin kuuluvasti monen ihmisen näkökulmasta. En tiedä miksi moderni tyyli tökkii mulla niin paljon, mutta mä en innostu.

Tarinassa kuitenkin on kolme päähenkilöä, Fanny, murrosiästä kärsivä uimarityttö, hänen eläinlääkäri-isänsä Jan ja Susanne, kolmikymppinen kotona asuva siivooja. Tarinassa on monta pääteemaa, joista selkeimpiä ovat suomalaiseen tyyliin itsemurha, masennus ja se puhumattomuus. Tietysti kirjaan kuuluu olennaisesti myös Fannyn murrosikä ja sen tuomat muutokset. Ystävyyssuhteita ja koulukiusaamista käsitellään myös.

Tavallaan kirjassa on liikaa, mutta silti jotenkin liian vähän. Läheskään kaikkia tarinoita ei kerrota loppuun kunnolla, ja se todella häiritsee minua. Toki moneen asiaan annetaan paljon vihjeitä, että lukija voi sitten itse päättää tarinat.

Tykkäsin mutta en tykännyt. Odotan innolla mitä Veera sanoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen