sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Tekstien merkitys?

Minä sain joululahjaksi isoisoisän muistelmia. Muistelmat koskevat sotaa ja isovaarin pappeutta. Miun pappa kirjoitteli niitä puhtaaksi tässä vähän aikaa sitten, ja nyt jälkikasvunsa niitä lueskelee innoissaan. En ole syventynyt teksteihin vielä täydellisesti, olen lueskellut sieltä täältä.

Aloin miettimään tesktien tärkeyttä. Tai säilyttämisen tärkeyttä. On uskomatonta, kuinka hienolta tuntuu lukea rovastivaarin tekstiä. Varsinkin, kun en muista häntä ollenkaan. Kuinka monella on mahdollisuus tähän? Kuinka moni voi päästä käsiksi edesmenneiden sukulaistensa ajatuksiin, mielipiteisiin ja pohdintoihin? Kuinka paljon ottaisimme heistä oppia jos voisimme? Kuinka moni edes kuuntelisi heitä? Ja kuinka moni juttelee isovanhempiensa kanssa?

Kirjallisuus, ja varsinkin vanha sellainen, tuntuu tällä hetkellä äärimmäisen tärkeältä asialta. Miettikää miten kehittymättömiä olisimme ilman kykyä siirtää tietoa sukupolvelta toiselle?

1 kommentti:

  1. Juuri tätä olen ajanut takaa. Jos ei kukaan lue edellisten ajatuksia, aloittaa väistämättä alusta, ja päätyy siihen samaan mihin edellinenkin jäi. Mikään ei mene eteenpäin, henkinen kehitys jää tapahtumatta.

    VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen