torstai 8. joulukuuta 2011

Taaskaan ei inspaa kirjoittaa

Meidän entinen opettaja, ihana Maiju (tais muuten olla eka äikän opettaja, joka ei lähtenyt äitiysloman takia, siistiä!), oli käynyt kommentoimassa erääseen postaukseen, että joku hänen nykyisistä opiskelijoistaan (oppilas kuulostaisi paremmalta, muttakun lukiolaiset on opiskelijoita, jäkäjäkä) oli yrittänyt pölliä tuon miun Pahuus -tekstin. Hienoa sinänsä. Mutta nyt mä voisin haluta vastapalvelukseksi yhden tosi hyvän tekstitaidon vastauksen, koska mua ei yhtään kiinnosta itse kirjoittaa sitä. Eli hei nyt joku, pliis?

Ei vaan, tosiaan oon sitä mieltä, että kannattaa opetella itse tekemään noita juttuja, vaikka ei yhtään kiinnostaisikaan. Äidinkieli on kuitenkin semmoinen juttu, että sitä tarvitaan aika monessa paikassa. Harmi vaan, että kaiken näkösiä referaatteja ja vastaavia ei välttämättä tarvita. Tosin esimerkiksi lehtiin on hyvä osata sellaisia kirjoitella, jos vaikka on jotain painavaa sanottavaa. Niinko mulla aina. Lehteen sitten huudan, että mummot pois kaduilta ja koirat landelle. Hehe, mua väsyttää ja välttelen sitä tekstitaidon vastauksen kirjottamista, siksi tuotan teidän iloksenne näin hyvää tekstiä.

Vähän oli siistiä, kun laitoitte niin paljon kommenttia tohon videopostaukseen. Niitä varmaan tulee jatkossakin, kun mie niin tykkään tuottaa tuommosta hyvää viihdettä.

4 kommenttia:

 1. Hyvin huomaa omistakin tilastoista aina tuon, että milloin kouluissa lähestyy kirjallisuuskurssin deadline. Pahuus on yksi blogistani haetuimpia tekstejä, että onkohan joku pöllinyt senkin? Aika varma olen siitä, että omiakin tekstejäni on pöllitty kouluesseisiin, mutta koska kirjoitan tahallani vähän epämääräisesti enkä paljasta paljoa juonesta, jää moinen pölliä kyllä nopeasti kiinni siitä ettei ole itse lukenut kirjaa. Toivottavasti opettajat ovat kärryillä ilmiöstä ja toivottavasti rangaistuksetkin ovat riittävän kovia.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Meitähän usein kritisoidaan siitä, että arvostelu on tyyliä "en tykännyt". Toisaalta semmoiset on varmaan hyviä, niitä ei ainakaan pöllitä.

  VastaaPoista
 3. Joo, mulla on kanssa joku klassikko blogin luetuimpien tekstien listalla. Varmaan koululaisilla on suurempi houkutus yrittää viedä sellasia analyyttisempiä tekstejä?

  Mun mielestä tämä teidän kirjoitustyyli on hyvä. Jotkut sellaset kunnolliset analyysit muualla on ärsyttäviä, kun ei niistä aina saa selvää, että oliko se kirja hyvä vai ei. Tietty ne mielipiteet pitää perustella, mutta silti.

  Kyllä mä ainakin olen enemmän referaattien tekoa joutnut lukion jälkeen harrastamaan kuin vaikka joittenkin novellianalyysien tekoa. :D (siis koulun ja työn puolesta, vapaa-aika on sit eri juttu)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista!

  KAuhulla odotetaan äikän yo:ta, toivottavasti tehtävävalikoima on sellainen, ettei joudu niitä referaatteja valitsemaan.

  VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen