perjantai 29. lokakuuta 2010

Idan kuulumisia ja listan ulkopuolelta: Teppo M. - Sata naista


Tälläisinä öinä, kun ei saa unta, on hyvää muistaa kirjablogia. Minun on pitänyt jo pidemmän aikaa postata ihan yleisiä kuulumisia ja kirjaostoksia.

Tällä kertaa tein poikkeuksen, enkä etsinyt kirjan kuvaa googlella. Kuvasin sen itse, ja sen kyllä huomaa. Tämän Teppo M:n "kirjan" luin ensimmäistä kertaa netistä (samoin kuin Juoppohullun päiväkirjan vuonna kivi!) ja sitten törmäsin siihen Kirjatorilla alennettuun hintaan (3 euroa) ja ostin sitten itselleni (kuten myös Juoppohullun päiväkirjan aikoja sitten).

Törmäsiin sataan naiseen, kun etsiskelin uusia blogeja luettavaksi. Minuun iski heti Teppo M:n tyyli kirjoittaa asiallisen kuuloisesti faktaa asioista, joista usein vaietaan.

Teppo M kirjoittaa iskevästi ja naurattaa hyvin useasti. Teksteissä olisi paljon sellaista, mitä haluaisin teidän kanssanne jakaa, mutta kun olen laiska, enkä jaksa enää etsiä niitä pätkiä. Blogin Teppo oli alun perin perustanut ystävälleen R:lle, jonka kanssa he olivat lyöneet vetoa siitä, pystyykö Teppo naimaan sadan naisen kanssa vuoden aikana.

Teppo M:n kirja on loistavaa viihdettä, mutta blogin jo lukeneelle loppu on kauhistus. Ymmärrän toki, että kun Teppo on kirjoittanut blogiaan ja yhtäkkiä on tullut tarjous kirjailijaksi pääsystä, ei hän ole mitenkään voinut nopeuttaa projektiaan. Kirja vain on ajoitettu pieleen. Julkaisussa olisi pitänyt odottaa sitä, että Teppo saa projektinsa päätökseen.


Tuossapa nyt kuvaa kirjoista mitä hyllyyni on koulukirjojen lisäksi lähiaikoina eksynyt. Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjat 1-2 olivat jo hyllyssä, kun miulle tuli kova kiusaus omistaa kolmaskin. Ostinpa sen siis Suomalaisesta Kirjakaupasta. Samalla reissulla löysin Täällä Pohjantähden Alla 3:sen Päijänteen Antikvariaatista. 1 & 2 miulla olikin jo hyllyssä. Päijänteen Antikvariaatissa on muuten kiva se miesmyyjä. Suosittelen.

Löysin tässä vähän aikaa sitten huuto.netin ihmeellisen maailman, ja sieltä on löytynyt paljon kirjoja, taitaa olla nytkin yksi tulossa. Uhrilampaat oli pakko saada Punaisen lohikäärmeen ja Hannibalin rinnalle. Tuntematon Sotilas oli pakko saada kun se on niin loistava ja mulla on nuo Täällä Pohjantähden allatkin (ai juma että vihaan taivuttaa monisanaisen kirjan nimeä, kertokaa joku miten se kuuluu tehdä?). Harjunpäitä oon metsästellyt omiksi siksi, koska en ole lukenut niitä kaikkia (ei ole meidän kämäisessä kirjastossa) ja ne, mitkä olen lukenut, ovat olleet loistavia.

Remeksen 6/12 löytyi Helsingistä muistaakseni Hansan antikvariaatista, Itäkeskuksesta. Loistava kirja, oli pakko saada omaksi.

Nyt kun sain metsästettyä tuon kolmannen osan tuohon Täällä Pohjantähden alla -sarjaan, olen taas innostunut lukemaan. Huomaa kyllä, kuinka mie en ole vähään aikaan kunnolla lukenut, kun Veera taitaa johtaa minua jo parillakymmenellä kirjalla. On myös paljon vaikeampi olla suuttumatta kirjaa lukiessa tai ylensäkin purkamasta vahvoja tunteita. Tuo kolmas osa aiheutti mussa tänäänkin niin suurta vihaa, että oli pakko hetkeksi keskeyttää lukeminen. :D

Koulussa taitaa meillä kummallakin mennä semihyvin, teimme tässä vähän aikaa sitten erään ystävämme kanssa ÄI3-kurssilla näytelmäprojektin Aleksis Kiven Nummisuutareista, ja saimme siitä ysin. Veera on onnistunut tunkemaan itseään vaikka mihin luottamustehtäviin ja sillä on nyt menossa aika täysi jakso. Se juuri tässä valitteli että kuinka sillä ei ole aikaa lukea tai sitten kirjoittaa lukemastaan kirjasta. Se oli lukenut jonkun tosi hyvän kirjan, josta oli paljon ajatuksia, mutta kun ei päässyt heti kirjoittamaan niin ei kuulemma enää muista.

Miulla menee aika tapellessa matikan kanssa, tänäänkin laskin kolme tuntia. Muuten on onneksi aika paljon aikaa. Ja tulee luettua näin öisin kun ei saa unta.

Meillä on se Beautiful Blogger jutska mietinnässä, toteutus vaan ottaa aikansa. Ollaan siis edelleen elossa ja hyvää kuuluu.

1 kommentti:

  1. aah, pitäisköhän munkin tehä joku tällänen, oon vaan ostellu kirjoja, mutta en oo lukenu niitä...

    VastaaPoista

Kommentit tulevat näkyviin hyväksynnän jälkeen