perjantai 27. huhtikuuta 2012

Stanislav Lem - Isännän Ääni

Uskomaton kirja. Uskomaton kirjailija. Miksei kukaan oo laittanut tätä listoille?

Stanislav Lem on siis puolalainen scifikirjailija, jonka löysin, kun valmistauduin lukemalla tiede-lehden keskusteluita aiheesta biologia ja fysiikka. Joku oli siellä maininnut jostain hänen kirjastaan, jossa ihmisille oli syötetty "happy pillsejä", jotka saivat heidät luulemaan, että kaikki oli mahtavaa, vaikka todellisuus oli jotain ihan muuta. Ajatus kiehtoi minua, ja niinpä pistin kirjailijan nimen muistiin. Viimeksi kun kävin kirjastossa, niin oli minun etsittävä kirjailija hyllystä. En tiedä vieläkään tuon pillerikirjan nimeä, mutta vielä minä sen metsästän.

Isännän ääni kertoo siitä, kun ihmiskunta löytää ulkoavaruudesta heille tulleen viestin ja he yrittävät selvittää sitä. En tiedä mistä minä olen saanut hirveän negatiivisen käsityksen scifistä, mutta joka tapauksessa tämä kirja sai minut himoamaan lisää. Suosittelen lämpimästi kaikille filosofiasta ja luonnontieteistä kiinnostuneille, aivan mahtavaa!

Kirjaa lukiessa tulee monesti semmoinen fiilis, että ei jumalauti, miun pää räjähtää. Lem esittää mielenkiintoisia ajatuksia, mutta ei siltikään sorru siihen, että koko kirja olisi pelkkää jossittelua. Hän osaa piilottaa filosofiset pohdiskelunsa tarinan lomaan, niin että lukija pysyy kivasti mukana.

Rakastuin.


*****

6 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Luin Lemin Voittamaton viime kesänä, ja oli hyvä scifiteos.

Ida kirjoitti...

Pitää kyllä ehdottomasti tutustua kirjailijan muuhunkin tuotantoon.

Katri kirjoitti...

Hei vaikuttaa mielenkiintoiselta!

(Ps. En jostain syystä pysty kommentoimaan blogianne, kun luen bloglovinin kautta :O)

Ida kirjoitti...

KAtri: Hmmmmmm. Mä en oo koskaan kauheesti tutustunut blogloviniin, mutta otanpa työn alle.

Mikko Heikkinen kirjoitti...

Pillerikirjan nimi taitaa olla Futurologinen kongressi. Lem on kyllä kovaa!

Ida kirjoitti...

Mikko: Jeee kiitos kirjan nimestä!