tiistai 1. marraskuuta 2011

Ei huvita lukea kokeisiin..

...Niinpä seikkailen internetsissä ja tutkin, että mistä kaikkialta meidän blogiin on päädytty. Kaikkien tylsien hakukoneiden ja bloggerin lisäksi meidän blogiin on nimittäin löydetty toisista kirjablogeista. Itseasiassa muuan Kertomus jatkuu -blogi on tuonut meidän blogiimme enemmän kävijöitä kun mm. blogilista tai bloglovin'.

Tsekkailin tuota blogia vähän, ja tämä postaus koski minuun niin, että miun on ehkä pakko alkaa seuramaan tuota blogia. Muumit on ihania ja talvi pelottaa. Niinpä minäkin ehkä kartutan tee- ja kynttilävarastot ja luen sitten teetä juoden kynttilöiden valossa. Tosin en muumeja, vaan sitä krhm, ei-niin-ihanaa Decameronea. Vaikka voihan se olla että olen ihmisenä kasvanut niin huimasti, että ymmärrän sitä kirjaa nyt. Kävin siis eilen lainaamassa sen kirjastosta.

Google Analyticsiä olen tässä vähän analysoinyt. Se kertoo, että meidän blogiin on useiten päädytty hakusanalla "jan guillou pahuus". Vasta seuraavaksi useiten käytetty ja sillä blogiin päädytty hakusana on "100 kirjaa". Eniten nuo hakusanat ovat olleetkin (yllätyys) kirjoja ja kirjailijoita ja eri versioita tästä blogin nimestä. Sen lisäksi löytyy mm. "50 vuotias mies juha vuorinen", joka kiinnostaa minua aika paljon.. Mitä ihmettä tuolla hakusanalla on yritetty löytää? Hauskoja ovat myös nuo, joilla on yritetty aivan selvästi luistaa kouluhommista. Erinäköisiä raportteja, esseitä ja juonikuvauksia on yritetty etsiä hyvin monen kirjan kohdalla. Toivottavasti opettajat tajuavat tutkia internettiä paljon, ettei kukaan hölmö yritä saada meidän teksteillä numeroita. Vaikkakin suuri osa teksteistä on luokkaa "oli ihan jees, en osaa sanoo tästä oikeen mitään"

Ja siitä tulikin mieleeni, että kiitos, kun olette jaksaneet vastailla sivupalkissa olevaan kyselyyn. Laitoin sen tuohon eräänä yönä, joten vastausvaihtoehdot on vähän mitä on. Mutta kommentoikaa ja kertokaa ihmeessä, mitä toivotte ulkoasulta. Päätimme tuossa Veeran kanssa yrittää keskittyä tähän blogiin vähän enemmän, kun ei ole reilua teitä kohtaan, että tekstejä tulee kerran puolessa vuodessa. Mitä mieltä olette muuten tuosta meidän tunnistejutusta? Onko kätevää, että joka numerolla on oma tunniste, vai olisiko esteettisempää, jos ne olisivat esimerkiksi muodossa 1-10, 11-20 jne? Haluaisitteko tunnisteita kirjan kotimaan, kirjailijan tai vaikkapa genren perusteella?

5 kommenttia:

Raisa kirjoitti...

Minä poikkean välillä katsomassa, että mitä olette sanoneet jostain tietystä kirjasta, jonka itse juuri olen saanut päätökseen. Silloin tuo numerolista on vähän hankala, kun en muista mikä numero listalla on etsimäni kirja. Pitää siis ensin mennä blogin ensimmäiseen postaukseen, katsoa listasta kirjan numero ja sitten löytää oikean kirjankin!

Decameroneen en kyllä uskalla tarttua, kun teilläkin se on junnannut jo niin pitkään! :D

Ida kirjoitti...

Kiitos kokemuksestasi, yritän keksiä jotain vähän järkevämpää, kun tämä ulkoasu on miun vastuulla. :)

:DD Decamerone on kyllä.. Decamerone. Se on tosi vaikea kirja, koska se on kirjoitettu semmoiseen aikaan, kun kirjat olivat paskoja. Yhtään mitään kärjistämättä. ;) En oikiasti voi sanoa noin, kun en ole muita kirjoja tuolta ajalta lukenut.

Ollaan monta kertaa Veeran kanssa mietitty, että lukukokemukseen vaikuttaa todella paljon se, että miten siihen suhtautuu. Yritän tällä kertaa suhtautua paremmin Decameroneen, katsotaan tuleeko siitä mitään.

Ida kirjoitti...

No mutta, kerrankin välähti. Sivupalkissa on nyt hakukenttä, jolla voi hakea meidän blogista. Tadaa!

Anonyymi kirjoitti...

moi ida
mitä kuuluu sinulle

Ida kirjoitti...

No mitäpä tässä, koulustressiä. :D